Home Kuumimmat uutiset!! YK vaatii puolueetonta tutkimusta Saudi-liittouman hyökkäyksestä Jemeniin

YK vaatii puolueetonta tutkimusta Saudi-liittouman hyökkäyksestä Jemeniin

2 min read
0
1

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii uskottavaa ja läpinäkyvää tutkimusta Saudi-Arabian johtaman liittouman iskusta koulubussiin Jemenissä. Hyökkäyksessä menehtyi Punaisen Ristin mukaan ainakin 29 lasta, lisäksi lähes 50 haavoittui, heistä noin 30 on lapsia. Paikallisten lähteiden mukaan lapsiuhreja olisi jopa 40 ja haavoittuneita ainakin 79, joista lapsia 56.

– Neuvoston jäsenet ilmaisivat ”suurta huolta” ja ”vaativat uskottavaa ja avointa tutkimusta”, sanoi puheenjohtajana toimiva brittiläinen suurlähettiläs Karen Pierce toimittajille.

Myös Hollanti oli korostanut, että tutkimuksen on oltava riippumaton.

– Olemme nähneet kuolleiden lasten kuvia. Tällä hetkellä on tärkeää saada uskottava ja riippumaton tutkimus, painotti Hollannin varapääministeri Lise Gregoire-van Haaren.

Iskussa haavoittunut lapsi sairaalassa Jemenissä 9. elokuuta.
Iskussa haavoittunut lapsi sairaalassa Jemenissä 9. elokuuta.STR / EPA

YK: n pääsihteeri Antonio Guterres esitti jo aiemmin julkilausumassaan vaatimuksen siitä, että tutkimuksen on oltava riippumaton. Hän kommentoi asiaa samalla, kun tuomitsi torstaina tapahtuneen hyökkäyksen.

Turvallisuusneuvosto kokoontui viiden maan pyynnöstä. Kokousta olivat pyytäneet Bolivia, Hollanti, Peru, Puola ja Ruotsi, jotka ovat kaikki vaihtuvia neuvoston jäsenmaita.

Kolme viidestä turvallisuusneuvoston pysyvästä jäsenmaasta eli Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat tukeneet Saudi-koalitiota poliittisesti ja myyneet liittoumalle aseita. Kyseiset maat ovat kuitenkin myös ilmaisseet huolensa siitä, että siviiliuhreja on paljon.

Jemenin sodan seurauksena on kuollut yli 10 000 ihmistä. Lisäksi konfliktin seurauksena maassa on maailman vakavimpiin kuuluva humanitaarinen kriisi. YK:n mukaan yli 22,2 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua.

Lue myös:

Ainakin 29 lasta kuoli iskussa koulubussiin – Jemenissä on käyty yli kolme vuotta veristä sisällissotaa, jota yritetään sovitella syyskuussa

YK tuomitsi koulubussiin kohdistuneen iskun Jemenissä – kymmeniä lapsia saanut surmansa

Ohjukset osuivat Jemenissä koulubussiin, kymmeniä kuolleita – Saudi-Arabia: Kansainvälisen lain mukainen isku

Source: YLE

Load More Related Articles
Load More By Admin
Load More In Kuumimmat uutiset!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

MTV Seinäjoella: Perheenäidin surmannut tulipalo ei voinut syttyä vahingossa – "Mikään normaali tai hidas syttyminen ei meidän mielestä ole mahdollista"

Seinäjoen murhapoltto-oikeudenkäynnissä kuultiin eilen todistajina palotarkastajaa sekä ta…